De Amerikaanse psycholoog Susan Weinschenck geeft aan waarom we liever kiezen voor het kijken van een video dan het lezen van een tekst. Zij geeft aan dat mensen zijn gemaakt om aandacht te geven aan gezichten, informatie wordt overgebracht door de toon van de stem, door video kunnen we emoties “vangen” van anderen en beweging grijpt en houdt onze aandacht. Ook verbetert het de betrokkenheid en creëert een video het gevoel van geloofwaardigheid en vertrouwen. En niet onbelangrijk het onthouden van visuele informatie is meer dan zes keer zo makkelijk dan het onthouden van platte tekst!

  • Gemiddeld bekijkt de Nederlander 271 video’s per maan, 10 per dag dus
  • een video bevordert het begrijpen van het onderwerp met 74%
  • 80% bekijkt een video in plaats van de tekst te lezen dit doet 20% nog maar
  • je kunt complexe stukken beter uitleggen
  • online video verlengt de tijd op uw website (In veel gevallen verdubbelt de tijd zelfs)
  • online video wordt tot meer dan 10x vaker gedeeld via social media

12Change kan u helpen met het maken van uw video. We denken graag met u mee over het idee, het maken en het plaatsen van de video. U kunt bij ons o.a. terecht voor bijvoorbeeld een bedrijfsvideo, productvideo, promotievideo, maar ook online lessen of ander video lesmateriaal, helpen we u graag mee.
Heeft u al ideeën voor uw video of wilt u na het lezen van het bovenstaande graag aan de slag, maar u weet nog niet precies hoe? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Join the Change!

Joine

12Change denkt mee over en doet graag mee aan verandering. Niet alleen commercieel, al dragen commerciële afnemers wel automatisch bij aan positieve verandering in de wereld. Weten hoe u bij kunt dragen? Join the Change! Als verandering telt... Binnenkort meer! 

Welkom

Welkom op de website van 12Change Learning, uw partner in online leren en afstandsonderwijs. Wij zijn een adviesbureau dat onderwijsinstellingen, bedrijven en andere organisaties adviseert en begeleidt bij online leer- en communicatie vraagstukken. Of het nu gaat om het maken van e-learning modules, communicatie, online samenwerken of over het implementeren van een volledige leeromgeving.

Disclaimer
Inloggen

Waar vindt u ons?